Slutet på en era

12.10.2022

För över åtta år sedan satte vi för första gången foten i lokalen på kungsgatan 40. Vi gjorde ett gediget arbete med att måla om och ställa i ordning för att göra lokalen till vår. Det är svårt att säga hur många elever och träningskamrater som passerat dörrarna till vår lokal, låt oss säga att det är väldigt många genom åren. Men som det mesta, har tyvärr också detta ett slut. 

Vi har genom åren trots allt haft en billig hyra i jämförelse med vad andra lokaler i staden har kunnat erbjuda, men efter många år med hyreshöjningar (som så klart är en naturlig del av hyreskontraktet) så har vi kommit till en gräns där det inte längre är ekonomiskt försvarbart att behålla lokalen.  Föreningen är trots allt ideell vars inkomster främst består i medlemsavgifter och bidrag och Ljungby kommuns bidrag har varit generösa och bidragit att vi kunnat nyttja lokalen så länge som vi kunnat. 

Planen är nu att flytta ut till 1 december, för att inte missa träningspass kommer vi att ett par veckor köra Tisdag och torsdagar som kompensation. Mer information om detta. Om ni har materiell i lokalen sedan tidigare ber vi er hämta detta snarast för att inte riskera hamna på tippen. 

Hur ser då framtiden ut. För tillfället finns ingen ny lokal, utan kung fu gruppen kommer att åter igen hyra in sig på skolor. Mer info framöver. Det är alltså tillbaka till "old school", som det var den gången föreningen en gång bildades.  

Detta är så klart sorgligt men vi tar med oss alla fina minnen av svett, gemenskap och lite blodspillan.

Med vänliga hälsningar 

Ljungby Kung Fu styrelse.